Nyitvatartás:

8.30 - 18.00

Szerda: 14.00 - 18.00

Szombat: 9.00 - 14.00

Szarvas, Vajda Péter u. 26.
Tel.: 66/312-745    

konyvtar@szarvasnet.hu
olvasoszolgalat@szarvasnet.hu

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

KATALÓGUS

Keresés az online adatbázisunkban!  

Szolgáltatásainkból Szolgáltatásainkból
 

Könyvajánló Könyvajánló
 

A JEL-KÉP Kiadó legújabb útikönyve húsz hosszú hétvége lehetséges programjaként mutatja be a környező országok legérdekesebb látnivalóit, Bécstől Kolozsvárig, Lembergtől Szarajevóig. ►További ajánlatok

"Fogadj örökbe egy könyvet!" "Fogadj örökbe egy könyvet!"
 

Látogatók száma
 
Látogatók száma:
1055390

Könyvtár rendezvényei

Hírek, Rendezvények
 
„Szeresd önmagad! (Ki vagyok én? )"
2018.09.13.
2018. szeptember 13- án, az „Alkalmazkodás a változó világ kihívásaihoz" foglalkozássorozat első előadását tartotta meg a szarvasi Városi Könyvtár, mely alkalommal Frankó Tünde kineziológus előadását hallgathatták meg az arra kíváncsi érdeklődők.

„A textil világa"
2018.09.12.
Első alkalommal került megrendezésre 2018. szeptember 12- én a szarvasi Városi Könyvtárban az a szövéssel és hobby varrással foglalkozó klub délután, mely havonta egy alkalommal várja ezentúl az arra kíváncsi érdeklődőket. Erre az első- „tagtoborzós, ismerkedős"- alkalomra összegyűlt társaság érdeklődéssel hallgatta az intézményvezető: Baginé Tóth Erika bevezetőjét, majd a klub foglalkozásvezetője: Kisné Szalai Edina hozzá fűzött mondandóját.

2018. évi könyvtári érdekeltségnövelő támogatás

2018. évi könyvtári érdekeltségnövelő támogatás

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma háromszázmillió forint keretösszeggel pályázatot hirdetett közművelődési érdekeltségnövelő támogatásra. Cél a közművelődési intézmények, közösségi színterek műszaki-technikai eszközállományának, berendezési tárgyainak gyarapítása, épületének karbantartása, felújítása.


Anyatejes Világnap a Szarvasi Védőnői Szolgálat szervezésében
2018.08.01.
Törpi Könyvklubunk minden évben meghívást kap a Védőnői Szolgálattól, hogy ezen a jeles napon mutatkozzon be a kisgyermekes anyukáknak. Ilyenkor szóba kerül, hogy a könyves környezet milyen sokat jelent a babák fejlődése szempontjából. Ezen az alkalmon is kedvet szeretnénk ébreszteni arra, hogy a kisgyermekes anyukák már egész pici kortól mondókázzanak, meséljenek az apróságoknak, mert ebben az életszakaszban csak ezt az egyet tehetjük annak érdekében, hogy a későbbiekben a gyerekek megszeressék a meséket, és jó fantáziával rendelkező, érdeklődő iskolás váljék belőlük. Reméljük a résztvevők között sok leendő Törpi klubtag is jelen volt.

Csavargásaim a költészet világában
2018.08.05.
Szőke Pál Békéscsabai Jókai Színház színművésze volt a Vízi Színház vendége. Könyvtárunk volt házigazdája ennek a kellemes nyáresti verses kalandozásnak. A színművész Petőfitől József Attilán át Radnótiig tett utazást a magyar irodalom költői palettáján. Nagy tetszést arattak a hazaszeretetről, nemzettudatról szóló versek, amelyek tolmácsolása meghatotta a nézőközönséget. A Babits-díjjal kitüntetett színművész mély átéléssel közvetítette ezt a számára igen kedves versfüzért. A viharos szél sajnálatos módon hamar véget vetett az emlékezetes estnek, de a színművész ígéretet tett a műsor folytatására a jövőben.

Halacskák a Kacsató partján
2018.08.04.
Az idei Halas napon is kivettük részünket a kisgyermekek szórakoztatásából. A legkisebbek számára nagy boldogságot jelentett a kismedencés horgászás. Sok-sok pici hal és rákocska került a kicsik pecabotjára. Aki sikerrel járt ajándékokkal gazdagon térhetett haza. A nagyobbak is találtak szórakozást nálunk, teknőst készíthettek PET palackból, színezhettek kígyós szélcsengőt, cápás fejdíszt. A forró napot a Körös hűs vizében zárták a látogatók.

Csillagász kör és Holdfogyatkozás
2018.07.27.
Július 27-én 17 órakor tartotta a Városi Könyvtár és a Szarvasi Amatőrcsillagászok Baráti Köre soron következő Csillagász köri foglalkozását. Két okból is rendhagyó volt ez az alkalom. Dr. Dezső István, a Csillagász Kör új vezetője mutatkozott be, és élve a lehetőséggel, egy szélesebb kört is megmozdító programot tervezett az éppen július 27-én esedékes látványos teljes Holdfogyatkozás időpontjára.

Kinect Day a könyvtárban nyáron is
2018.07.27.
Július 27-én a Városi Könyvtár IFI termében újra találkozhattak azok a gyerekek, akik szeretik a számítógépeket, a játékot és a mozgást. Az EKT Community csapata változatos eszközökkel, játékokkal biztosított egy izgalmas napot minden ide látogató fiatalnak. Jó alkalom volt arra is, hogy rég nem látott barátok, osztálytársak találkozzanak a könyvtárban népszerű játékok, nyári élmények megbeszélése vagy egy kis hagyományos csocsózás mellett.

„Megátkozottak" – A sikeres történelmi regénysorozat újabb része Csikász Lajostól
2018.06.14.
Az ünnepi könyvhét keretében újabb történelmi regényét mutatta be Csikász Lajos a Szarvasi Városi Könyvtárban 2018. június 14-én. Beszélgetőtársa, Szenes János is örömmel nyugtázta a regény megjelenését, hiszen maga is a történelmi regények szakértője. A beszélgetésükből kiderült, hogy az író tagja a 2013-ban megalakult Történelmi Regényírók Társaságának. A társaság által évenként megjelentetett novellásköteténekCsikász Lajos által írt novellája adta az alapját a most kiadásra került regénynek.

Holden Rose: Az írásról
2018.06.13.
Rendhagyó irodalom órán vehettek részt a megjelent érdeklődők, valamint meghívott középiskolás diákok 2018. június 13-án a szarvasi Városi Könyvtárban, ahol Kovács Attila - írói álnevén: Holden Rose -, rockzenészből lett ifjúsági regényíró tartott lendületes és gondolatébresztő előadást az olvasás fontosságáról, az írásról, és az ehhez kapcsolódó alkotómunkáról.

Hogyan tudok...? Hogyan tudok...?
 

Együttműködő partnereink:
 


 


 

További partnerek►►

Veszíts el! Veszíts el!