Nyitva tartás:

8.30 - 18.00

Szerda: 14.00 - 18.00

Szombat: 9.00 - 14.00

5540 Szarvas, Vajda P. u. 26.,  Pf. 108.

Tel.: 66/312-745    
Fax: 66/216-130
konyvtar@szarvasnet.hu
olvasoszolgalat@szarvasnet.hu

KATALÓGUS

Keresés az online adatbázisunkban!  

Szolgáltatásainkból Szolgáltatásainkból
 

Könyvajánló Könyvajánló
 

Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy jogosítványod lehet 49 nap alatt?! Ez a könyv egy KRESZ-regény! Ne csodálkozz azon, hogy ezt a műfajt nem ismered, mert tudtommal ez az első ilyen könyv a világon!  ►További ajánlatok
"Fogadj örökbe egy könyvet!" "Fogadj örökbe egy könyvet!"
 

Látogatók száma
 
Látogatók száma:
849382

Könyvtár rendezvényei

Hírek, Rendezvények
 
Pepi Manó a Városi Könyvtárban
2017.12.15.
Decemberben a Városi Könyvtárban köszönthettük Dányi Csillát és Árvai Anikót, akiket a városban sokan ismernek pedagógusként, 2017 májusa óta pedig könyvszerzőként, amikor is első mesefüzetükkel, a Pepi Manó meséivel jelentkeztek a szarvasi közönség előtt. Dr. Hanyecz Katalin, a Szarvasi Arborétum igazgatója, aki az első könyv születésénél is jelen volt, örömmel osztotta meg gondolatait a folytatásról. Pepi Manó útjára indult, a téli hónapokhoz is kapcsolódott meséivel és egy kedves kreatív foglalkozással, melyet a gyermekkönyvtárosok segítségével valósíttak meg. A mesekönyv igazán kedves karácsonyi ajándékká válhatott a rendezvény látogatói számára.

Év végi könyvbeszerzés 2017-ben

Év végi könyvbeszerzés 2017-ben

Könyvtárunk 2017 végén egy nagyobb összeget tudott fordítani könyvbeszerzésre. Állományunk 82 felnőtt szakirodalommal gazdagodott, melyek között találhatók szótárak, nyelvkönyvek, lélektani és kreatív ismeretterjesztő könyvek is. A gyermekkönyvtárat 133 szép- és szakirodalmi könyvvel gyarapítottuk. A legnagyobb számban a felnőtt olvasóknak vásároltunk könyveket. 284 szépirodalmi műből választhatnak az olvasók, melyek között található romantikus regény, fantasy, krimi, sci-fi és szórakoztató irodalom is.


Erasmus ösztöndíjjal Lengyelországban
2017.12.06.
A Városi Könyvtár idén is megrendezte a város középiskolás tanulói körében az Európai Unióhoz kapcsolódó rendezvényét. 2017. december 6-án 9:45 órai kezdettel a diákok számára Czeglédi Fruzsina egyetemista tartott előadást Erasmus ösztöndíjjal Lengyelországban címmel.

Internet Klub 2017-ben
2017.12.04.
Ebben az évben 11 alkalommal jöttek össze a klubtagok ismeretszerzés gyanánt minden hónap első hétfőjén. Az idei témák a következők voltak:

Római utazás - 2017
2017.11.16
„Úton" rendezvénysorozatunk tizenötödik állomásaként Dr. Karikó Sándor filozófiaprofesszor tartott szubjektív hangvételű képes beszámolót november 16-án. Nem mindennapi utazáson Róma nyüzsgő városát ismerhettük meg. A város évezredes kultúrájába, szokásaiba nyerhettünk betekintést. Tudományos és kulturális – művészeti élményekkel gazdagodhatott az érdeklődő közönség.

Új könyveket kaptunk a Szarvasi Bibliothéka Alapítványtól

Új könyveket kaptunk a Szarvasi Bibliothéka Alapítványtól

Szeptemberben lehetőséget kaptunk, hogy új könyveket vásároljunk az Alapítvány támogatásával. 32 db könyvet válogattunk össze 50-50 %-os arányban a felnőtt és gyermekolvasóink számára. A támogatás értéke 100 208,- Ft.


A kommunikáció fejlődése a füstjelektől az internetig – Dr. Janurik Tamás előadása
2017.10.05.
Nagy örömmel várta törzsközönsége könyvtárunk csütörtök esti vendégét Dr. Janurik Tamás nyelvészprofesszort. Visszatérő vendégünk ezúttal megajándékozta a hallgatóságot egy gyűjteménnyel, amely a 20 legszebb, legérdekesebb írásmódot mutatja be.

A szarvasi szlovák hagyomány értékei
2017.10.04.
Helyi jelentőségű téma merült fel a Nyitott Könyvtári Hét harmadik napján, amikor Frankó Anna, a város Szlovák Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke a szarvasi szlovákok hagyományait mutatta be egy előadás keretében.

Rádiós időutazás Paluska Györggyel
2017.10.03.
A 2017-es Országos Könyvtári Napok alkalmából szervezett Nyitott Könyvtári Hét keddjén Paluska György audiotechnikus – a tavalyihoz méltó módon – ismét egy lebilincselő előadást tartott a Városi Könyvtár olvasótermében, amely ezúttal a Rádiótól a zenegépig címet viselte.

Közönségtalálkozó Kiss Ottóval
2017.10.02.
A könyvtár vendége volt Kiss Ottó, József Attila-díjas költő, aki rendhagyó irodalomóráján bemutatta kisgyermekeknek szóló versesköteteit. Megismerkedhettek a gyerekek a szabadvers, a kötött vers és a kortárs költő fogalmával is.

Hogyan tudok...? Hogyan tudok...?
 

Együttműködő partnereink:
 


 


 

További partnerek►►

Veszíts el! Veszíts el!