Nyitvatartás:

8.30 - 18.00

Szerda: 14.00 - 18.00

Szombat: 9.00 - 14.00

Szarvas, Vajda Péter u. 26.
Tel.: 66/312-745    

konyvtar@szarvasnet.hu
olvasoszolgalat@szarvasnet.hu

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

KATALÓGUS

Keresés az online adatbázisunkban!  

Szolgáltatásainkból Szolgáltatásainkból
 

Könyvajánló Könyvajánló
 

A farkamnak megvan a maga étvágya - ami nagy és igen sajátos étvágy. Olyan nőt akar, aki szőke, formás és lehetőleg nem egy kibaszott hazudozó. (Hogy miért, az egy külön sztori.) ►További ajánlatok

"Fogadj örökbe egy könyvet!" "Fogadj örökbe egy könyvet!"
 

Látogatók száma
 
Látogatók száma:
1063274

Könyvtár rendezvényei

Hírek, Rendezvények
 
A textil világa az Országos Könyvtári Napokon is
2018.10.03.
2018. október 3- án újra közös alkotásra hívta Kisné Szalai Edina a szarvasi Városi Könyvtárban a textilmunkák kedvelőit. A nemrég indult szövéssel és hobby varrással foglalkozó kézműves klub, mely havonta várja az arra kíváncsi érdeklődőket, most rendhagyó módon a tervezett havi egy alkalom mellett az Országos Könyvtári Napok keretén belül is bemutatkozott.

Angyalokról gyermekeknek
2018.10.04.
2018. október 4- én, az Országos Könyvtári Napok alkalmából a Törpi Könyvkuckó vendége, Nagy Böbe beszélgetett velünk „Angyalokról gyerekeknek- nagy angyalhatározó" című könyvéről a szarvasi Városi Könyvtárban.

Gazda József, az élő történelem
2018.09.21.
A 20. század legnagyobb részét vagy átélte vagy papírra vetette Gazda József. Az erdélyi szociográfus, író 1970-ben vásárolta meg első magnóját, amellyel idős emberek visszaemlékezéseiből hangfelvételeket készített. A sok évtizeden át végzett gyűjtésből és az általa rögzített közel 3000 interjúból számos szociográfiai könyve született, amellyel új műfajt teremtett. A 82 éves kovásznai származású szerző szeptember 20-án egy többállomásos körútra indult, amelynek egyik megállóját pénteken a szarvasi Városi Könyvtár jelentette.

Zenétől a hangosításig
2018.10.01.
2018. október 1- jén, az Országos Könyvtári Napok alkalmából szervezett Nyitott Könyvtári Hét első napján Paluska György audiotechnikus előadással kiegészített kiállítását hallgathatták, láthatták az arra kíváncsi érdeklődők a szarvasi Városi Könyvtárban.

Csillagász Klub vendégei
2018.09.27.
A szeptemberi Csillagász Klub vendégei voltak a Nagyszénási Kulturális Központ Mira Csillagászati Szakköre és Kiss György Csillagdája képviseletében Tóth Anikó és Ravasz Tamás.

Népmese Napja 2018.
2018.09.28.
„Őseinktől kincsekkel teli tarisznyát kaptunk örökségbe, de mintha egyre gyakrabban tétlenül néznénk ennek háttérbe szorulását, elfelejtését. Vegyük birtokba, ismerjük meg, fényesítsük újra és adjuk tovább az eleinktők kapott, élethosszig érvényes, értékes, unokáink számára is feltétlenül megőrzendő, mesebeli kincseket!" (Részlet a Magyar Olvasástársaság 2005-ös felhívásából)

„Szeresd önmagad! (Ki vagyok én? )"
2018.09.13.
2018. szeptember 13- án, az „Alkalmazkodás a változó világ kihívásaihoz" foglalkozássorozat első előadását tartotta meg a szarvasi Városi Könyvtár, mely alkalommal Frankó Tünde kineziológus előadását hallgathatták meg az arra kíváncsi érdeklődők.

„A textil világa"
2018.09.12.
Első alkalommal került megrendezésre 2018. szeptember 12- én a szarvasi Városi Könyvtárban az a szövéssel és hobby varrással foglalkozó klub délután, mely havonta egy alkalommal várja ezentúl az arra kíváncsi érdeklődőket. Erre az első- „tagtoborzós, ismerkedős"- alkalomra összegyűlt társaság érdeklődéssel hallgatta az intézményvezető: Baginé Tóth Erika bevezetőjét, majd a klub foglalkozásvezetője: Kisné Szalai Edina hozzá fűzött mondandóját.

2018. évi könyvtári érdekeltségnövelő támogatás

2018. évi könyvtári érdekeltségnövelő támogatás

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma háromszázmillió forint keretösszeggel pályázatot hirdetett közművelődési érdekeltségnövelő támogatásra. Cél a közművelődési intézmények, közösségi színterek műszaki-technikai eszközállományának, berendezési tárgyainak gyarapítása, épületének karbantartása, felújítása.


Anyatejes Világnap a Szarvasi Védőnői Szolgálat szervezésében
2018.08.01.
Törpi Könyvklubunk minden évben meghívást kap a Védőnői Szolgálattól, hogy ezen a jeles napon mutatkozzon be a kisgyermekes anyukáknak. Ilyenkor szóba kerül, hogy a könyves környezet milyen sokat jelent a babák fejlődése szempontjából. Ezen az alkalmon is kedvet szeretnénk ébreszteni arra, hogy a kisgyermekes anyukák már egész pici kortól mondókázzanak, meséljenek az apróságoknak, mert ebben az életszakaszban csak ezt az egyet tehetjük annak érdekében, hogy a későbbiekben a gyerekek megszeressék a meséket, és jó fantáziával rendelkező, érdeklődő iskolás váljék belőlük. Reméljük a résztvevők között sok leendő Törpi klubtag is jelen volt.

Hogyan tudok...? Hogyan tudok...?
 

Együttműködő partnereink:
 


 


 

További partnerek►►

Veszíts el! Veszíts el!