Nyitva tartás:

8.30 - 18.00

Szerda: 14.00 - 18.00

Szombat: 9.00 - 14.00

A Könyvtár március 15-18-ig ZÁRVA.

5540 Szarvas, Vajda P. u. 26.,  Pf. 108.

Tel.: 66/312-745    
Fax: 66/216-130
konyvtar@szarvasnet.hu
olvasoszolgalat@szarvasnet.hu

KATALÓGUS

Keresés az online adatbázisunkban!  

Szolgáltatásainkból Szolgáltatásainkból
 

Könyvajánló Könyvajánló
 

A mai tizenévesek az első olyan generáció, amelyik online küzdi végig a különben sem problémamentes kamaszkort. Az internet, a közösségi média és az ingyenes pornó drámai változásokat okozott a fiatalok kommunikációjában és a szexualitásról való gondolkodásukban.   ►További ajánlatok
"Fogadj örökbe egy könyvet!" "Fogadj örökbe egy könyvet!"
 

Látogatók száma
 
Látogatók száma:
917349

Könyvtár rendezvényei

Hírek, Rendezvények
 
Irány a Vadnyugat
2018.02.23.
Február 23-án a Városi Könyvtár Úton című ismeretterjesztő sorozatának a vendége Dr. Karancsi Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem JGYPK Földrajz és Ökoturisztikai Tanszékének vezetője, docense volt, aki Észak-Amerika legszebb természetvédelmi látványosságait hozta el a szarvasi közönségnek egy hónapos útját bemutató csodálatos fotóival, szenvedélyes előadásával.

Élt, halt a színházért - Gyulai találkozások Sík Ferenccel
2018.01.22.
Niedzielsky Katalin újságíró volt a vendége a magyar kultúra napján, január 22-én a szarvasi Városi Könyvtárnak, ahol a szerző Élt, halt a színházért – Gyulai találkozások Sík Ferenccel című kötetét mutatta be Balda Dorottya.

Pepi Manó a Városi Könyvtárban
2017.12.15.
Decemberben a Városi Könyvtárban köszönthettük Dányi Csillát és Árvai Anikót, akiket a városban sokan ismernek pedagógusként, 2017 májusa óta pedig könyvszerzőként, amikor is első mesefüzetükkel, a Pepi Manó meséivel jelentkeztek a szarvasi közönség előtt. Dr. Hanyecz Katalin, a Szarvasi Arborétum igazgatója, aki az első könyv születésénél is jelen volt, örömmel osztotta meg gondolatait a folytatásról. Pepi Manó útjára indult, a téli hónapokhoz is kapcsolódott meséivel és egy kedves kreatív foglalkozással, melyet a gyermekkönyvtárosok segítségével valósíttak meg. A mesekönyv igazán kedves karácsonyi ajándékká válhatott a rendezvény látogatói számára.

Erasmus ösztöndíjjal Lengyelországban
2017.12.06.
A Városi Könyvtár idén is megrendezte a város középiskolás tanulói körében az Európai Unióhoz kapcsolódó rendezvényét. 2017. december 6-án 9:45 órai kezdettel a diákok számára Czeglédi Fruzsina egyetemista tartott előadást Erasmus ösztöndíjjal Lengyelországban címmel.

Internet Klub 2017-ben
2017.12.04.
Ebben az évben 11 alkalommal jöttek össze a klubtagok ismeretszerzés gyanánt minden hónap első hétfőjén. Az idei témák a következők voltak:

2017. évi könyvtári érdekeltségnövelő támogatás

2017. évi könyvtári érdekeltségnövelő támogatás

Az érdekeltségnövelő támogatást Magyarország 2017. évi központi költségvetéséről szóló 2016. évi XC. törvény szabályozza A Kult. tv. 64. § (2) bekezdés a) pontja szerint nyilvános könyvtárat fenntartó települési önkormányzatot vissza nem térítendő támogatás illeti meg a települési nyilvános könyvtár állománygyarapítására és a nyilvános könyvtár technikai, informatikai, műszaki eszközeinek, berendezési tárgyainak gyarapítására.


Megújult a Könyvtár!

Megújult a Könyvtár!

Megújult Könyvtárunk nagyterme. Jöjjön el és tekintse meg!


Részt vettünk a Márai-program VI. fordulójában

Részt vettünk a Márai-program VI. fordulójában

A program célja: a nemzeti kultúrkincs megőrzése, a hazai és a határon túli magyar kiadók által megjelentetett, értéket képviselő könyvek eljuttatása minél több olvasóhoz a hazai és a határon túli könyvtárakon keresztül; az olvasáskultúra fejlesztése; a kortárs magyar szerzők támogatása és megismertetése.


2016. évi könyvtári érdekeltségnövelő támogatás

2016. évi könyvtári érdekeltségnövelő támogatás

Magyarország 2016. évi központi költségvetésről szóló 2015. évi C. törvény 2. melléklet, kiegészítő szabályok 2. a) alpont szerint a nyilvános könyvtárat fenntartó önkormányzatok pályázhattak könyvtári célú érdekeltségnövelő támogatásra, melyet Szarvas Városa ebben az évben is megpályázott könyvtárunk számára. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2016-ban 828 536,- Ft könyvtári érdekeltségnövelő támogatást ítélt meg a Tessedik Sámuel Múzeum és Könyvtár számára.


Márais könyvek a Városi Könyvtárban - főként szépirodalom

Márais könyvek a Városi Könyvtárban - főként szépirodalom

Novemberben a Márai-program IV. pályázatának köszönhetően, 149 220,- Ft értékben 73 db könyvtári dokumentum érkezett a Városi Könyvtárba.


Hogyan tudok...? Hogyan tudok...?
 

Együttműködő partnereink:
 


 


 

További partnerek►►

Veszíts el! Veszíts el!