Nyitvatartás:

8.30 - 18.00

Szerda: 14.00 - 18.00

Szombat: 9.00 - 14.00

Szarvas, Vajda Péter u. 26.

Tel.: 66/312-745    

konyvtar@szarvasnet.hu
olvasoszolgalat@szarvasnet.hu

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

KATALÓGUS

Keresés az online adatbázisunkban!  

Szolgáltatásainkból Szolgáltatásainkból
 

Könyvajánló Könyvajánló
 

Sokan mondják, szakemberek is, a '70-es és '80-as évek a televíziózás aranykora volt. Boldog vagyok, hogy ennek a korszaknak részese lehettem. Az én televíziómról szól ez a könyv, így sok érzelemmel idézem vissza életemnek azt a szakaszát, amit a televíziózás határozott meg. Örömmel teszem, hiszen ennyi év után is melegség önti el a szívem, ha azokra az évekre, emberekre, csapatokra gondolok, akikkel összehozott jó sorsom. ►További ajánlatok
"Fogadj örökbe egy könyvet!" "Fogadj örökbe egy könyvet!"
 

Látogatók száma
 
Látogatók száma:
1082352

Könyvtár rendezvényei

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Minősített Könyvtár cím pályázatot hirdetett áprilisban. A pályázóknak önértékelést és szakmai beszámolót kellett benyújtaniuk, amelyben bemutatták a szervezetfejlesztési munkájukat. A pályázó intézmények minőségmenedzsment tevékenységét szakértők értékelték a benyújtott szakmai beszámolók, dokumentumok és a helyszíni látogatások alapján.

2018-ban a Tessedik Sámuel Múzeum és Szárazmalom Városi Könyvtár elnyerte a Minősített Könyvtár címet. ►►

Hírek, Rendezvények
 
Téli Törpi
2018.12.20.
Idén téli ünnepeink sorát az a mikulásváró összejövetel nyitotta meg, mely november 27- én hívta a Városi Könyvtárba a Zöldpázsit úti óvodásokat és kísérőiket. Tóth Ágnes óvodapedagógus javarészt iskolába készülő óvodásai kíváncsian várták a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda 4. A osztályának ünnepi műsorát.

Párkapcsolati jótanácsok
2018.12.18.
December 18- án, a 2018- as év legnépszerűbb könyvtári előadássorozatának idén megrendezett utolsó összejövetelére hívta szeretettel Frankó Tünde kineziológus az arra kíváncsi érdeklődőket. Sokakat érdekelt a már előre beharangozott téma: Mit akar a férfi? Mit szeretne a nő?

Fel a netre! – Évzáró foglalkozás az Internet Klubban
2018.12.03.
2018-ban is folytatódtak az Internet klub rendszeres havi összejövetelei Szloszjár Edit vezetésével. Januártól-decemberig minden hónap elején találkoztunk a klubfoglalkozáson a régi és új tagokkal.

Mikulásváró
2018.11.27.
Mikulásváró összejövetelre hívta a Városi Könyvtár november 27- én a Zöldpázsit úti óvodásokat. Tóth Ágnes óvodapedagógus javarészt iskolába készülő óvodásai kíváncsian várták a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda 4. A osztályának ünnepi műsorát.

Kubai utazás Ruzsányi Annával
2018.11.22.
Képzeletbeli utazásra invitált minden megjelent érdeklődőt Ruzsányi Anna november 22- én a Városi Könyvtár „Úton" elnevezésű rendezvénysorozatának keretén belül. Tizenhatodik alkalommal hallgathattunk meg egy olyan saját élményeken alapuló úti beszámolót, melynek jelen esetben témája Kuba volt.

Wekerle Sándor könyvtári állománygyarapítási pályázat 2018.

Wekerle Sándor könyvtári állománygyarapítási pályázat 2018.

A TINTA Könyvkiadó pályázatot írt ki könyvtárak részére szótár- és könyvállományuk gyarapítására. A pályázat célja: A magyarországi könyvtárak ellátása a magyar nyelv új, korszerű szótáraival. A kiadó kötelezettséget vállalt, hogy a pályázó könyvtárak által megpályázott könyvek árának felét támogatásként átvállalja. Így könyvtárunk 38460,- Ft helyett 19230,- Ft-ért juthatott 15 db, állományunkban nélkülözhetetlen szakkönyvhöz.


Önismeret és grafológia
2018.11.20.
„A betű mutatja a lelket, aki betűkkel ír, az valósággal benyomja ezekbe lelkének képét, mi tehát az írás által megismerhetjük az írónak a lelkét" (Phalerensi Demetrius athéni szónok, Kr. e. 4. sz.) Ezzel az idézettel, gondolattal kezdte2018. november 20-án, a Városi Könyvtár és Szarvas Város Barátainak Körének közös szervezésében megrendezett előadását Bánszki Ildikó pedagógus, grafológus, írásszakértő. Az idézet tartalmán túl felhívta a figyelmet a gondolat megfogalmazásának idejére is: már a régi időkben is foglalkoztatta a gondolkodókat az írás formai megjelenítése, mint önkifejezési lenyomat.

Pozitívan gondolkodni - Kulcs a sikerhez
2018.10.26.
2018. október 26- án újabb lelkesítő gondolatokkal gazdagította a szarvasi Városi Könyvtárban megjelent érdeklődőket Frankó Tünde kineziológus- ahogyan az előadás címe is ígérte: „Pozitívan gondolkodni- Kulcs a sikerhez".

Különleges szerelmek
2018.10.17.
A „Szarvasi Bibliotéka Alapítvány" támogatása volt a célja október 17-én annak a jótékonysági irodalmi estnek, ami a különleges téma mellett különleges helyszínen is várta az arra kíváncsi érdeklődőket. A rendezvény házigazdái: Dányi Csilla, Árvai Anikó és Dr. Lesfalvi Balázs a békésszentandrási Hunyadi Kastélyban láttak vendégül minden érdeklődőt, támogatót. A megjelentek szép száma köszönhető volt annak a külön buszjáratnak is, ami a szarvasi Városi Könyvtár szervezésében indult útnak Szarvasról Békésszentandrásra.

A romantika és a kaland volt főszerepben a Városi Könyvtárban
2018.10.05.
Nem csak a munkában, hanem az életben is közös nevezőre talált R. Kelényi Angelika és Anne L. Green, azaz Líbor Erzsébet. A két fiatal hölgy számára leginkább az írás jelenti az önmegvalósítást, barátnőként pedig szabadidejüket, nyaralásaikat is szívesen töltik együtt. Ráadásul mindketten a romantika és a kaland műfaját érzik a legközelebb magukhoz, igaz, a Terézanyu-díjas írónő ezt történelemmel, a 2015-ös év felfedezettje pedig erotikával fűszerezi. A szerzőket október 5-én, az Országos Könyvári Napok keretében a szarvasi közönség is közelebbről megismerhette.

Hogyan tudok...? Hogyan tudok...?
 

Együttműködő partnereink:
 


 


 

További partnerek►►

Veszíts el! Veszíts el!