Nyitvatartás:

8.30 - 18.00

Szerda: 14.00 - 18.00

Szombat: 9.00 - 14.00

Szarvas, Vajda Péter u. 26.

Tel.: 66/312-745    

konyvtar@szarvasnet.hu
olvasoszolgalat@szarvasnet.hu

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

KATALÓGUS

Keresés az online adatbázisunkban!  

Szolgáltatásainkból Szolgáltatásainkból
 

Könyvajánló Könyvajánló
 

Ez a humoros és szívmelengető történet a bestseller író, Melody Carlson tollából tökéletes ajándék minden állatbarátnak, és azoknak, akiknek a karácsony különleges helyet foglal el a szívükben. ►További ajánlatok

"Fogadj örökbe egy könyvet!" "Fogadj örökbe egy könyvet!"
 

Látogatók száma
 
Látogatók száma:
1078431

Könyvtár rendezvényei

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Minősített Könyvtár cím pályázatot hirdetett áprilisban. A pályázóknak önértékelést és szakmai beszámolót kellett benyújtaniuk, amelyben bemutatták a szervezetfejlesztési munkájukat. A pályázó intézmények minőségmenedzsment tevékenységét szakértők értékelték a benyújtott szakmai beszámolók, dokumentumok és a helyszíni látogatások alapján.

2018-ban a Tessedik Sámuel Múzeum és Szárazmalom Városi Könyvtár elnyerte a Minősített Könyvtár címet. ►►

Hírek, Rendezvények
 
Fel a netre! – Évzáró foglalkozás az Internet Klubban
2018.12.03.
2018-ban is folytatódtak az Internet klub rendszeres havi összejövetelei Szloszjár Edit vezetésével. Januártól-decemberig minden hónap elején találkoztunk a klubfoglalkozáson a régi és új tagokkal.

Mikulásváró
2018.11.27.
Mikulásváró összejövetelre hívta a Városi Könyvtár november 27- én a Zöldpázsit úti óvodásokat. Tóth Ágnes óvodapedagógus javarészt iskolába készülő óvodásai kíváncsian várták a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda 4. A osztályának ünnepi műsorát.

Kubai utazás Ruzsányi Annával
2018.11.22.
Képzeletbeli utazásra invitált minden megjelent érdeklődőt Ruzsányi Anna november 22- én a Városi Könyvtár „Úton" elnevezésű rendezvénysorozatának keretén belül. Tizenhatodik alkalommal hallgathattunk meg egy olyan saját élményeken alapuló úti beszámolót, melynek jelen esetben témája Kuba volt.

Wekerle Sándor könyvtári állománygyarapítási pályázat 2018.

Wekerle Sándor könyvtári állománygyarapítási pályázat 2018.

A TINTA Könyvkiadó pályázatot írt ki könyvtárak részére szótár- és könyvállományuk gyarapítására. A pályázat célja: A magyarországi könyvtárak ellátása a magyar nyelv új, korszerű szótáraival. A kiadó kötelezettséget vállalt, hogy a pályázó könyvtárak által megpályázott könyvek árának felét támogatásként átvállalja. Így könyvtárunk 38460,- Ft helyett 19230,- Ft-ért juthatott 15 db, állományunkban nélkülözhetetlen szakkönyvhöz.


Önismeret és grafológia
2018.11.20.
„A betű mutatja a lelket, aki betűkkel ír, az valósággal benyomja ezekbe lelkének képét, mi tehát az írás által megismerhetjük az írónak a lelkét" (Phalerensi Demetrius athéni szónok, Kr. e. 4. sz.) Ezzel az idézettel, gondolattal kezdte2018. november 20-án, a Városi Könyvtár és Szarvas Város Barátainak Körének közös szervezésében megrendezett előadását Bánszki Ildikó pedagógus, grafológus, írásszakértő. Az idézet tartalmán túl felhívta a figyelmet a gondolat megfogalmazásának idejére is: már a régi időkben is foglalkoztatta a gondolkodókat az írás formai megjelenítése, mint önkifejezési lenyomat.

Pozitívan gondolkodni - Kulcs a sikerhez
2018.10.26.
2018. október 26- án újabb lelkesítő gondolatokkal gazdagította a szarvasi Városi Könyvtárban megjelent érdeklődőket Frankó Tünde kineziológus- ahogyan az előadás címe is ígérte: „Pozitívan gondolkodni- Kulcs a sikerhez".

Különleges szerelmek
2018.10.17.
A „Szarvasi Bibliotéka Alapítvány" támogatása volt a célja október 17-én annak a jótékonysági irodalmi estnek, ami a különleges téma mellett különleges helyszínen is várta az arra kíváncsi érdeklődőket. A rendezvény házigazdái: Dányi Csilla, Árvai Anikó és Dr. Lesfalvi Balázs a békésszentandrási Hunyadi Kastélyban láttak vendégül minden érdeklődőt, támogatót. A megjelentek szép száma köszönhető volt annak a külön buszjáratnak is, ami a szarvasi Városi Könyvtár szervezésében indult útnak Szarvasról Békésszentandrásra.

A romantika és a kaland volt főszerepben a Városi Könyvtárban
2018.10.05.
Nem csak a munkában, hanem az életben is közös nevezőre talált R. Kelényi Angelika és Anne L. Green, azaz Líbor Erzsébet. A két fiatal hölgy számára leginkább az írás jelenti az önmegvalósítást, barátnőként pedig szabadidejüket, nyaralásaikat is szívesen töltik együtt. Ráadásul mindketten a romantika és a kaland műfaját érzik a legközelebb magukhoz, igaz, a Terézanyu-díjas írónő ezt történelemmel, a 2015-ös év felfedezettje pedig erotikával fűszerezi. A szerzőket október 5-én, az Országos Könyvári Napok keretében a szarvasi közönség is közelebbről megismerhette.

Tanulás másképp
2018.10.02.
Október 2-án a Városi Könyvtár szakmai délutánján vehettek részt, akik kíváncsiak voltak arra, hogyan tanulhatunk - taníthatunk másképp a digitalizáció korában. A programról: Szabóné Balogh Ágota: Tanítási módszerek megújítása az Alfa-generáció korában; Baginé Tóth Erika: A Szarvasi Digitális Könyvtár és a Qulto Education; Csasztvan András: A Szarvasi Települési Értéktár; Valastyán Balázs: Helytörténet a történelemtanításban; Látványbemutató - 3D nyomtató működés közben

A textil világa az Országos Könyvtári Napokon is
2018.10.03.
2018. október 3- án újra közös alkotásra hívta Kisné Szalai Edina a szarvasi Városi Könyvtárban a textilmunkák kedvelőit. A nemrég indult szövéssel és hobby varrással foglalkozó kézműves klub, mely havonta várja az arra kíváncsi érdeklődőket, most rendhagyó módon a tervezett havi egy alkalom mellett az Országos Könyvtári Napok keretén belül is bemutatkozott.

Hogyan tudok...? Hogyan tudok...?
 

Együttműködő partnereink:
 


 


 

További partnerek►►

Veszíts el! Veszíts el!