Skip to Content

Magyar Horgászkártya igénylési lehetőség a Könyvtárban

A Digitális Jólét Program Pontokon, így a szarvasi Könyvtárban is lehetőség nyílik a regisztrációra a Magyar Horgászkártya igényléséhez. Mentoraink (Szloszjár Edit és Erdélyi Tibor) segítséget nyújtanak az online ügyintézéshez.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) tájékoztatása szerint ahorgászok számára a horgászkártya kiváltása 2019-től kötelező lesz, azaz 2019 január 01-től e nélkül nem lehet semmilyen területi horgászengedélyt kiváltani. 
A MOHOSZ kampánya szerint a horgászkártya igénylést szeptember 01-től lehet kezdeményezni. A horgászkártya igénylést a MOHOSZ által kijelölt horgászkártya regisztrációs pontokon lehet, jellemzően a horgászegyesületeknél (illetve azok kijelölt partnereinél), vagy elektronikusan a mohosz.hu oldalon. 
Ez utóbbi esetben (vagyis elektronikus igénylés esetében) áll a DJP Hálózat a horgászok rendelkezésére. A megadott oldalon először be kell regisztrálni (e-mail címmel), majd az azonosító és jelszó segítségével bejelentkezve lehet a kártyát igényelni. 

Az egyszeri, a kártya teljes érvényességi idejére szóló regisztrációs díj 2200Ft, melyet az online regisztrálók online bankkártyás fizetéssel tudnak teljesíteni. Az elkészült kártyát postai úton kapják meg a horgászok. A kártya érvényessége 5 év, míg a 2018-ban regisztrálóknak 6 év. A regisztrációhoz szükséges a személyi és lakcímadatokon túl az adóigazolvány, érvényes e-mail cím és bankkártya.

A 2018. 12.04-ig regisztrálók között a MOHOSZ értékes ajándékokat sorsol ki, a főnyeremény pedig egy Toyota RAV4 Hybrid személygépjármű.

További információért látogasson el a Könyvtárba, vagy tájékozódjon  www.mohosz.hu weboldalon, vagy az alábbi igénylést bemutató rövid videón!