KATALÓGUS

Keresés az online adatbázisunkban!  

Könyvajánló Könyvajánló
 

Ez a humoros és szívmelengető történet a bestseller író, Melody Carlson tollából tökéletes ajándék minden állatbarátnak, és azoknak, akiknek a karácsony különleges helyet foglal el a szívükben. ►További ajánlatok

Számítógép, Internet használat

 

 

    

 

 

         

Könyvtárunkban 5 olvasói számítógép található. A   könyvtárlátogatók 100 Ft/30 perc térítési díj ellenében internetezhetnek a számítógép-használati szabályok betartásával.

 

 

 

 

 

A számítógép-használat általános szabálya
 

 • Az olvasói számítógépeket bárki igénybe veheti internetezés, nyomtatás, szövegszerkesztés, e-mail küldés, szkennelés céljából.

   
 • A számítógépet csak könyvtári munkatársak kapcsolhatják be, indíthatják újra.

   
 • Az olvasó a számítógépek programbeállításait nem változtathatja meg (asztal beállításai, képernyőkímélő, stb.). Ha üzemzavart észlel, köteles bejelenteni a könyvtárosnak anélkül, hogy az üzemzavar elhárítására beavatkozást kezdeményezne (az elindított program nem futtatható, rendellenes kilépés a programból, lefagyás, stb.).

   
 •  Az olvasói számítógépeket bárki igénybe veheti internetezés céljából is a kiszámított térítési díj (100Ft/30 perc) ellenében. 
   
 • Az olvasó nem telepíthet szoftverterméket a könyvtárban használt számítógépekre, az internetről letöltött állományokat haladéktalanul törölnie kell. Az olvasó köteles betartani a szerzői jogi és egyéb licence előírásokat fenti tevékenysége során.
   
 • Közízlést sértő tartalmú webhelyek látogatása, onnan állományok letöltése nem engedélyezett.
   
 • A gyermek- és ifjúságvédelmi szabályokat szem előtt tartva (interneten megjelenő káros tartalmak) a felnőtt könyvtárban 16 éven aluli gyermekek nem internetezhetnek. Számukra a gyermekkönyvtár nyitva tartási ideje alatt internet-használati lehetőséget biztosítunk könyvtáros felügyelettel. Ezeken a foglalkozásokon az egyéni részvétel 100 Ft/30 perc/fő. Szervezett csoportos használat esetén pedagógus kíséretében (előzetes egyeztetés szükséges) a foglalkozás ingyenes.