KATALÓGUS

Keresés az online adatbázisunkban!  

Könyvajánló Könyvajánló
 

Ez a meglepően modern, romantikus török kisregény több mint 70 évvel a születése után idén váratlanul, de megérdemelten vált néhány hónap alatt világsikerré. ►További ajánlatok

Minőségirányítás Minőségirányítás
 

 

A szarvasi Városi Könyvtár egy stabil szakmai alapokkal rendelkező, folyamatosan fejlődő szervezet. Munkánkat meghatározzák a törvényi keretek, a fenntartói elvárások, partnereink igényei, könyvtárosaink hivatástudata. Működésében igyekszik követni a pályázatok által diktált új trendeket, fejlődésre, megújulásra törekvés jellemzi. A minőségirányítás megjelenése elsősorban a tudatosabb, hosszabb távú tervezés kialakulásában, a csapatmunka megerősítésében, a jobb munkaszervezés és kommunikáció kialakításában hozott újat; munkánk folyamatos  felülvizsgálatára, megújítására hívja fel figyelmünket. A könyvtár Minőségirányítási Tanácsa - melynek minden könyvtáros munkatárs tagja - folyamatos minőségirányítási munkát végez, közös gondolkodás eredményeként fogalmazta meg a könyvtár küldetését, jövőképét, alapvető értékeit. Mindez részét képezi a könyvtár fenntartó által is elfogadott 2016-2020. évi Stratégiai tervének, melyet évente közösen felülvizsgálunk.

A 120/2014. (IV. 8.) Korm. rendelet a nyilvános könyvtárak jegyzékének vezetéséről rendelet értelmében 2016. óta könyvtárunk rendszeresen önértékelést végez. 

A Tessedik Sámuel Múzeum és Szárazmalom, Városi Könyvtár a 2016. évben meghirdetett Minősített Könyvtári Cím megszerzéséhez szükséges szakmai felkészülésének támogatására című pályázatban vállalt célokat megvalósította, 2018-ban benyújtotta pályázatát a Minősített Könyvtár Címre.

 

Dokumentumok