Állandó programok Állandó programok
 

Törpi Könyvkuckó

minden csütörtökön 10 órától

 

 

 

 

Olvass nekem!

minden hónap utolsó kedden délelőtt

 

 

 

Olvass nekem!

 

2008. október hónapban indult az óvodásokat és általános iskolásokat érintő „Olvass nekem” című program a gyermekkönyvtárban.

 

Alkalmanként más-más iskolás gyerekek mondanak mesét nagycsoportos óvodásoknak minden hónap utolsó kedden délelőtt.

Az előadott mese vagy vers mindig kapcsolódik a hónap jeles eseményéhez.

 

„Olvass nekem” programon a könyvtár által meghívott óvodáscsoportok vesznek részt, így a város összes óvodája ellátogat hozzánk.

A rendezvény célja: az iskolába készülő gyermekek érdeklődését felkelteni az olvasás iránt.

Olvass nekem!
 
Olvass nekem!
2016.04.05.
2016. április 05-én kedden 10 órakor szép időben, sétálva érkeztek hozzánk a Zöldpázsiti óvoda gyerekei. Meglepetéssel készültünk számukra: papírszínházi előadás várta őket.
Olvass nekem! - 2015. február 24.
2015. február 24.
Februárban egy rövid séta után megérkeztek a Mackóvár Gyermekkönyvtárba a Gál Ferenc Gyakorlóóvoda Alma csoportjának gyermekei. Meghívásunk célja az volt, hogy egy kellemes délelőttöt töltsenek a könyvtárban, megismerkedjenek a könyvtáros nénikkel és a könyvek birodalmával.
"Olvass nekem"
2015. január 27.
Az „Olvass Nekem" sorozatunkra január 27-én délelőtt került sor. A meghívott vendégeink a Bacsó úti óvoda nagycsoportosai egy kis séta után érkeztek meg a Mackóvárba. Meglepetés vendégünk Sinkovics Mihályné, Zsuzsa óvó néni mosolygós arccal várta a gyerekeket a Gyermekkönyvtárban.
Olvass nekem! - 2014. október 21.
2014. október 21.
Ezen a szép őszi délelőttön a Kossuth utcai óvoda nagycsoportos gyermekei látogattak el a Mackóvár Gyermekkönyvtárba. Meglepetés vendéggel kedveskedtünk a gyerekeknek. Kozma Mihályné, Irma óvó néni mesélt az érdeklődő tekinteteknek. Nagy figyelem kísérte a három népmesét, amelyeket szívesen mesélt a régi óvodásainak is. Visszatérés ígéretével búcsúztunk el egymástól a könyvtár ajtajában.
Olvass nekem!
2014. szeptember 23.
Szeptember 23-án került sor a tanév első Olvass Nekem! foglalkozására. Az első meghívott csoportunk a Szlovák Általános Iskola és Óvoda nagycsoportos gyermekei voltak.
Olvass nekem! - 2013. április 30.
2013. április 30.
Benedek Elek mesemondó verseny győztesei szórakoztatták a Kossuth utcai óvoda nagycsoportos gyerekeit. Egri Dóra és Weis Tímea a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola tanulói; Borbély Máté a Székely Mihály Intézmény Általános Iskola tanulója.
Olvass nekem - 2013. március 27.
2013.03.27.
Tapsifüles nyuszikának Igen sok a dolga Piros tojást, hímes tojást Szerte-széjjel hordja. Hordjad, hordjad kis nyuszikám Kéket is sárgát is, Nekem is van egy kosaram Belefér még száz is!
Olvass nekem! - 2013. január 29.
2013. január 29.
A gyermekkönyvtárban minden évben megünnepeljük a farsangot. Ez a rendhagyó nap remek alkalom, hogy meghívjuk a város egyik óvodáját. Mai alkalommal a Napfény Evangélikus Kézműves Óvoda gyermekeit láttuk vendégül. A könyvtáros nénik is jelmezt öltöttek. Az óvodások az ajándékba kapott álarcban körtáncoltak. Uhljár Petra és Sonkoly Boglárka a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium tanulói vidám mesékkel, versekkel szórakoztatták a gyerekeket.
Olvass nekem - Októberben
2012. október 24.
A mai délelőttön vendégül láttuk a Bacsó Béla úti óvoda nagycsoportját. A verőfényes őszi délelőtt alkalmas volt egy hosszabb kirándulásra.
Olvass nekem! - 2012. április 24.
2012. április 24.
Ezen a napon együtt vártuk a tavaszt a Kossuth utcai óvoda nagycsoportosaival. A meséket most a Vajda Péter Intézmény Fő Téri Általános Iskolájának két tanulója, Uhljar Tímea és Jani Kata mondták, akik első helyezettek lettek a Kányádi Sándor versmondó versenyen.
Olvass nekem! - 2012. március 27.
2012.03.27
A rendezvénysorozat következő meghívott vendégei a Zöldpázsiti óvoda gyerekei voltak. A Vajda Péter Intézmény Gimnáziumának tanulói –Sonkoly Boglárka és Kugyela Flóra - meséltek az óvodásoknak a húsvét ünnepéről.
Olvass nekem! - 2012. február 28.
2012.02.28.
Rendezvénysorozatunk soron következő vendégei a Bacsó Béla utcai óvoda nagycsoportosai. Mester Zsófi és Uhljar Petra meséjét nagy érdeklődéssel hallgatták, majd a délelőtt többi részét a sok-sok mesekönyv nézegetésével töltötték.
Olvass nekem! 2011. szeptember 27.
2011.09.27
A Népmese napja alkalmából két népmesét hallgathattak meg az óvodások Mester Zsófi és Sonkoly Boglárka (Vajda Péter Intézmény tanulói) előadásában.