Olvasnivaló Olvasnivaló
 

Nappal Arnold, azaz Arni egyszerűen csak Arni. De ha lemegy a nap, átváltozik Barnivá, a szuperhőssé, aki nem fél senkitől és semmitől►Még több olvasnivaló
Programjaink Programjaink
 

Törpi Könyvkuckó

Minden csütörtökön

10.00 órától

Látogatók száma
 
Látogatók száma:
735189
Mackóvár Gyermekkönyvtár Mackóvár Gyermekkönyvtár
 

 

Nyitvatartás:

 

Hétfő - Péntek: 13.00 - 17.00

Szerda: 14.00 - 17.00

 

 

Szombat: 9.00 - 12.00

5540 Szarvas, Vajda P. u. 26.

Tel./Fax: 66/216-130

E-mail: gyermekkonyvtar@szarvasnet.hu

Híreink, Rendezvényeink
 
„Egyszer volt, hol nem volt"…. egy Magyar Népmese Napja a könyvtárban
2017.09.30
Benedek Elek születésnapja mindig jeles nap a könyvtárakban, és mindenütt, ahol a mesét fontosnak tartják a gyermeknevelés szempontjából. Könyvtárunkban második alkalommal rendezzük meg ezt a megemlékezést, az évfordulóhoz közel eső szombaton.

„Kertész leszek" könyvtári tábor
2017.06.26-.2017.06.30
Vidám és tanulságos hetet töltött 18 kisdiák könyvtárunkban az elmúlt héten. Ők arra vállalkoztak, hogy jobban megismerik a növények életét, a város termesztett és természetes növényvilágát. Ezzel együtt a Sárarany Szalmaportán fűszer- és gyógynövények között sétálhattunk, miután megcsodáltuk a csodálatos szalma- és gyöngykészítményeket,majd egy viharos délelőttön két eső között megcsodáltuk a rizsültetvényeket a NAIK ÖVKI galambosi rizskísérleti telepén. Sok-sok kaland, élmény fért bele ebbe az öt délelőttbe, amelyet végül versennyel és közös virágültetéssel zártunk.

Tavaszi ünnepeink a Törpi Könyvkuckóban
2017.04.13-2017.06.01.
Első tavaszi ünnepünket, a Húsvétot április 13-án köszöntöttük az anyukák és picurkáik körében. Hagyományosan ilyenkor a tojásfestés és papír üdvözlő-kártya készítés volt a foglalkozás témája. Mindkét tevékenység érdekelte a piciket is. A festékből került a tojáson kívül a kiskezükre, arcukra is. A locsolók biztosan megörültek az egyedi festésű ajándéktojásnak.

Howard Mattheu nálunk nyomozott
2017.06.01.
Június első napján városunk vendége volt Kovács Attila gyermekkönyvíró, aki Holden Rose álnéven detektív regényeket ír.

Farsangi ünnepkör a Törpi Könyvkuckóban
2017.02.16.
A Farsang a Vízkereszttől Hamvazószerdáig tartó hosszú, vidám, télbúcsúztató időszak. Farsangi mulatságot minden évben rendezünk a Törpi Könyvkuckóban.

Pillanatképek a Mackóvár Gyermekkönyvtár téli programjairól
2016.12.15.
„ Nől a dér álom jár, hó kering a fák közt…" Ebben az időszakban könyvtárunk mindig sok rendezvénnyel kedveskedik a legkisebbeknek, de nem maradhatnak ki a sorból az óvodások és az iskolások sem. November vége a Mikulás-várás időszaka. A Zöldpázsit utcai óvoda nagycsoportja volt a vendégünk ebből az alkalomból, akiknek a 2. A osztályos benkás gyerekek műsorral kedveskedtek Nagy Istvánné és Földiné Boczonádi Zsuzsanna felkészítésével. Az óvodások szaloncukor-esővel köszönték meg a szép előadást.

Könyvtárhasználók viadala
2016.11.16.
A Városi Könyvtár november 9-én tartotta meg hagyományos iskolai könyvtárhasználati vetélkedőjét, melyen minden helyi általános iskola képviseltette magát egy-egy felkészült csapattal. Mivel kiválóan vették az akadályokat, igen szoros befutó döntött csak a legjobbak között a „Fejtsd meg a világod!" mottójú országszerte rendezett versenyen.

Márton-nap
2016.11.10.
Márton napi mulatságra vártuk a szülőket és a gyermekeket a Törpi könyvkuckóba. Márton-napi népszokásokról, Márton püspök legendájáról beszélgettünk. Citerán játszott Földiné Boczonádi Zsuzsanna . A citera hangjára gyülekeztünk. A közös mondókázás és éneklés tette nagyon különlegessé a délelőttöt. A foglalkozást kézműveskedéssel fejeztük be.

„Óh, azok a csodálatos állatok"
2016.10.05.
Október 5-én szerdán a meghívott vendég osztályokkal vártuk Telegdi Ágnes írónőt, természetfotóst. A viszontagságos út után nagy szeretettel fogadták a gyerekek. Az érdekes, kedves történetek teljesen magukkal ragadták a gyerekeket, és szívesen hallgatták volna tovább is a kis cinkecsalád, a gólyák és a vidraotthon lakóinak történetét.

Népmese napi sokadalom
2016.10.01
Ez a nap sok szempontból jelentős volt számunkra. Első ízben ünnepeltük ilyen módon a népmese napját illetve erre a napra esett a zene világnapja is. Mindkét évfordulót számon tartva szerveztük meg a délelőtt műsorát. A jelentős számú gyereksereg láthatott zenével kísért mesét, bábjelenetet és papírszínházat is. A műsorszámok előadásában segítségünkre volt Harencsár László meseíró, mesemondó. Harencsár Balázs gitár és harangjátékával kísérte Csabi Csiga útját. A gyermek könyvtárosok bábjátékkal várták a gyerekeket, Marék Veronika Jóbarátok című meséjével. A programok végén a gyerekek saját bábjaikkal kipróbálhatták az új bábparavánt. Vidám tartalmas délelőttöt töltöttünk el együtt a résztvevőkkel.

Könyvtár Könyvtár