Olvasnivaló Olvasnivaló
 

Barry Bennett roppant unalmasnak és túlzottan szigorúnak tartja a szüleit, azt pedig végképp nem tudja megbocsátani, hogy ezt a nevet választották neki. Azonban, amikor másik szülők után fohászkodik, még csak nem is sejti, hogy tökéletes apát és anyát találni nem olyan egyszerű, mint az elsőre tűnik. ►Még több olvasnivaló
Programjaink Programjaink
 

Törpi Könyvkuckó

Minden csütörtökön

10.00 órától

Látogatók száma
 
Látogatók száma:
648664
Mackóvár Gyermekkönyvtár Mackóvár Gyermekkönyvtár
 

 

Nyitvatartás:

 

Hétfő - Péntek: 13.00 - 17.00

Szerda: 14.00 - 17.00

 

 

Szombat: 9.00 - 12.00

5540 Szarvas, Vajda P. u. 26.

Tel./Fax: 66/216-130

E-mail: gyermekkonyvtar@szarvasnet.hu

Híreink, Rendezvényeink
 
Tavaszi ünnepeink a Törpi Könyvkuckóban
2017.04.13-2017.06.01.
Első tavaszi ünnepünket, a Húsvétot április 13-án köszöntöttük az anyukák és picurkáik körében. Hagyományosan ilyenkor a tojásfestés és papír üdvözlő-kártya készítés volt a foglalkozás témája. Mindkét tevékenység érdekelte a piciket is. A festékből került a tojáson kívül a kiskezükre, arcukra is. A locsolók biztosan megörültek az egyedi festésű ajándéktojásnak.

Howard Mattheu nálunk nyomozott
2017.06.01.
Június első napján városunk vendége volt Kovács Attila gyermekkönyvíró, aki Holden Rose álnéven detektív regényeket ír.

Farsangi ünnepkör a Törpi Könyvkuckóban
2017.02.16.
A Farsang a Vízkereszttől Hamvazószerdáig tartó hosszú, vidám, télbúcsúztató időszak. Farsangi mulatságot minden évben rendezünk a Törpi Könyvkuckóban.

Pillanatképek a Mackóvár Gyermekkönyvtár téli programjairól
2016.12.15.
„ Nől a dér álom jár, hó kering a fák közt…" Ebben az időszakban könyvtárunk mindig sok rendezvénnyel kedveskedik a legkisebbeknek, de nem maradhatnak ki a sorból az óvodások és az iskolások sem. November vége a Mikulás-várás időszaka. A Zöldpázsit utcai óvoda nagycsoportja volt a vendégünk ebből az alkalomból, akiknek a 2. A osztályos benkás gyerekek műsorral kedveskedtek Nagy Istvánné és Földiné Boczonádi Zsuzsanna felkészítésével. Az óvodások szaloncukor-esővel köszönték meg a szép előadást.

Könyvtárhasználók viadala
2016.11.16.
A Városi Könyvtár november 9-én tartotta meg hagyományos iskolai könyvtárhasználati vetélkedőjét, melyen minden helyi általános iskola képviseltette magát egy-egy felkészült csapattal. Mivel kiválóan vették az akadályokat, igen szoros befutó döntött csak a legjobbak között a „Fejtsd meg a világod!" mottójú országszerte rendezett versenyen.

Márton-nap
2016.11.10.
Márton napi mulatságra vártuk a szülőket és a gyermekeket a Törpi könyvkuckóba. Márton-napi népszokásokról, Márton püspök legendájáról beszélgettünk. Citerán játszott Földiné Boczonádi Zsuzsanna . A citera hangjára gyülekeztünk. A közös mondókázás és éneklés tette nagyon különlegessé a délelőttöt. A foglalkozást kézműveskedéssel fejeztük be.

„Óh, azok a csodálatos állatok"
2016.10.05.
Október 5-én szerdán a meghívott vendég osztályokkal vártuk Telegdi Ágnes írónőt, természetfotóst. A viszontagságos út után nagy szeretettel fogadták a gyerekek. Az érdekes, kedves történetek teljesen magukkal ragadták a gyerekeket, és szívesen hallgatták volna tovább is a kis cinkecsalád, a gólyák és a vidraotthon lakóinak történetét.

Népmese napi sokadalom
2016.10.01
Ez a nap sok szempontból jelentős volt számunkra. Első ízben ünnepeltük ilyen módon a népmese napját illetve erre a napra esett a zene világnapja is. Mindkét évfordulót számon tartva szerveztük meg a délelőtt műsorát. A jelentős számú gyereksereg láthatott zenével kísért mesét, bábjelenetet és papírszínházat is. A műsorszámok előadásában segítségünkre volt Harencsár László meseíró, mesemondó. Harencsár Balázs gitár és harangjátékával kísérte Csabi Csiga útját. A gyermek könyvtárosok bábjátékkal várták a gyerekeket, Marék Veronika Jóbarátok című meséjével. A programok végén a gyerekek saját bábjaikkal kipróbálhatták az új bábparavánt. Vidám tartalmas délelőttöt töltöttünk el együtt a résztvevőkkel.

Anyatejes Világnapi rendezvény
2016.07.29.
2016. július 29-én a védőnői szolgálat meghívására részt vettünk az Anyatejes Világnapi rendezvényen. Nagyon kellemes és gyerekbarát környezetben találkoztunk az anyukákkal és a babákkal.

Vizek, halak, könyvek, gyerekek
2016.06.27-2016.07.01.
A Városi Könyvtár minden évben nyári olvasótábort szervez általános iskolás gyerekek számára, amely mindig nagy élményt és kikapcsolódást nyújt a résztvevőknek. Idén a „Mint hal a vízben" névre keresztelt, a gyermekkönyvtár két dolgozója, Kovácsné Tímár Ildikó és Harencsárné Liska Mária által vezetett és tervezett tábor öt napon keresztül foglalkoztatta az ifjúságot változatos, nyilvánvalóan olvasottságra is építő programmal. A téma ezúttal a vízi világgal, horgászattal, halászattal foglalkozott, melyhez a Víz – Hal – Ember Alapítvány nagy segítséget nyújtott.

Könyvtár Könyvtár